Hoorcentrum Emelie

Onderhoudsmiddelen

Een goed onderhoud van uw toestel verlengt de levensduur!

Gebruik nooit water, zeep of andere vloeistoffen. Vocht is de grootste vijand van uw toestel. Gebruik enkel onderhoudsproducten voor hoortoestellen.

Het Otovita onderhoudsgamma is steeds verkrijgbaar in het hoorcentrum. U bent uiteraard steeds welkom voor een gratis onderhoud in het hoorcentrum.

Ook op vakantie en op warme zomerse dagen moet u uw toestellen goed onderhouden. Vooral in de warmte kan transpiratievocht uw toestel zwaar beschadigen. Weet dat roestvorming in een toestel niet onder garantie valt!

Gebruik daarom droogtabletten. Tijdens de nacht drogen deze tabletten uw toestellen, waardoor schade vermeden wordt.

Het regelmatig reinigen van de oorstukjes zorgt ervoor dat het geluid ongehinderd wordt doorgegeven. Controleer dus dagelijks uw oorstuk op oorsmeer!


Valt uw toestel in water, of merkt u tijdens het douchen dat u uw toestellen nog aan hebt. Droog ze nooit met een haardroger of leg ze niet op de verwarming. Kom zo snel mogelijk naar het hoorcentrum of leg het toestel zonder oorstukje en zonder batterij voorlopig in een potje met ongekookte rijst.


Batterijen

Rayovac batterijen zijn steeds op voorraad. Vraag een spaarkaart. Na aankoop van 10 pakjes krijgt u 1 pakje van 6 batterijen gratis.


Tip

Hoortoestelbatterijen zijn zink-lucht batterijen. Laat de batterij ± 2 minuten liggen vóór ze in uw hoortoestel te plaatsen. Door de opname van zuurstof zal de zink-lucht batterij langer werken!