Hoorcentrum Emelie

De eerste stap: een hoortest

De beste manier om te zien of uw gehoor nog optimaal functioneert, is de hoortest. U bent altijd welkom voor een gratis hoortest. Er wordt nagegaan welke geluiden u nog goed hoort en in welke situatie het moeite kost.

De totale test duurt minder dan een uur. U krijgt de resultaten en u weet of u een gehoorverlies heeft.

Hoorapparaat gratis op proef

Heeft u een gehoorverlies dat in aanmerking komt voor terugbetaling via de mutualiteit? Dan heeft u een voorschrift van de Neus-Keel-Oor-arts nodig. Hiermee heeft u recht op een vrijblijvende en gratis proefperiode met eventuele tussenkomst van de mutualiteit. De proefperiode duurt 4 tot 6 weken. Bent u tevreden en wilt u het hoortoestel kopen? Dat kan na de goedkeuring van de NKO-arts. Daarna wordt de aanvraag aan de mutualiteit in orde gemaakt.

Een oplossing op maat

Een passende hooroplossing is meer dan een hoortoestel alleen. Emelie helpt u graag bij het maken van de juiste keuze. Er wordt niet alleen naar het gehoorverlies gekeken maar ook naar uw levensstijl en de omstandigheden waarin u de meeste hinder ondervindt van uw gehoorbeperking. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de modernste apparatuur: Aurical Freefit.


Aurical Freefit is een uniek systeem dat bestaat uit twee simulatoren, één die het gehoorverlies meet en een tweede welke op natuurgetrouwe wijze het effect van een hoortoestel weergeeft.


Zowel u als uw goedhorende begeleider/partner kan direct horen wat een hoortoestel voor u kan betekenen. Zij horen hoe geluiden klinken voor mensen met een gehoorbeperking. Met de ingebouwde ‘geluiden’-bibliotheek ervaart ú wat het effect van het hoortoestel kan zijn in verschillende luistersituaties. Denk daarbij aan het volgen van een gesprek in een luidruchtige omgeving zoals een restaurant of het luisteren naar klassieke muziek.

Uw huidig hoortoestel laten controleren

Draagt u al hoortoestellen maar bent u nog niet helemaal tevreden? Dan bent u altijd welkom om uw hoortoestellen door Emelie Derinck te laten controleren. Met behulp van de nauwkeurige metingen in Aurical Freefit stellen we de toestellen nog beter op uw persoonlijke wensen in.